Sukkerpolitik

Kun slik på en særlig dag

Vi har i forældrebestyrelsen talt en del om kost/sukker.

Ud fra den viden vi har om børns store sukker indtag, har vi besluttet følgende:  

  • Sukker vil indgå i nogle af de måltider der serveres. Det handler blandt andet om sukker på havregrynet ved morgenmaden, kanelsukkeret på risengrøden m.m. Her er det personalet der er ansvarlig for at mængden af sukker.

  • Personalet kan ved særlige lejligheder tilbyde børnene is eller andre ”ikke sunde lækkerier”. Dette kan for eksempel være is på en varm sommerdag, en godtepose den dag julemanden kommer forbi eller slik når vi ”slår katten af tønden”.

Det er op til personalet at vurdere, hvornår det er ”en særlig dag”.

Ved fødselsdage er det selvfølgelig værten der bestemmer hvad der serveres. Men vi opfordrer til at begrænse sukkerindholdet (der må gerne være slik på kage eller boller). Men!! Ingen store slik poser. Børnene syntes en 1-kroners Haribo pose er helt fin.

Morgenmad

Et barn der ikke har fået morgenmad, bliver hurtigere træt og uoplagt, end et barn der har spist havregryn, grovbrød, rugbrød m.m.

Hvis dit barn ikke har spist morgenmad opfordrer vi derfor til, at du benytter dig af vores tilbud, om morgen mad fra kl. 7.30 til kl. 8.30, så dit barn får en dejlig dag.

Sultne og trætte børn bliver:

  • Vrøvlede og grædende.
  • Negative og modløse.
  • Urealistiske og krævende.
  • Motorisk rastløse og urolige.

Derfor opfordrer vi til at børnene får en god nattesøvn og morgenmad hver dag.

Vi håber i forældre vil hjælpe og bakke os op.

Hilsen personalet