Praktiske oplysninger
Her finder du praktiske oplysninger om forældrebesøg, syge børn, kost, fødselsdage, tøj, legetøj m.m.
Forældrene er altid velkomne i børnehaven. Hver fredag er der altid kaffe på kanden.
Der tilbydes ikke faste forældresamtaler, men det er altid muligt at få en samtale, hvis der er behov for det.
Vi kontakter forældrene, hvis vi har behov for at drøfte noget angående et barn.
Alle børn skal til helbredsundersøgelse efter gældende regler. Forældrene har selv ansvaret for, at børnene bliver undersøgt og vaccineret til tiden.
Børnene skal have praktisk tøj med, så de kan være ude i al slags vejr.
Husk:
- Skiftetøj
- Hjemmesko er påkrævet
- Ingen snore af sikkerhedsmæssige grunde
- Navn i tøj og fodtøj.
Har børnene legetøj med, er det på eget ansvar.
Personalet bruger ikke tid på at lede efter børnenes legetøj.
Der kan i perioder være regler om medbragt legetøj, hvis der er opstået problemer på en stue.
Det medbragte legetøj skal kunne være i barnets kasse/skuffe.
Når børn bliver syge, er det ikke hensigtsmæssigt, at de skal være i deres dagtilbud. Dels kan de smitte, så flere bliver syge, og dels af hensyn til deres egen tryghed og eget velbefindende.
Der kan være forskellige opfattelser af, hvornår et sygt barn må komme i dagtilbud igen. Sundhedsstyrelsen har udgivet en vejledning om smitsomme sygdomme hos børn. Vejledningen informerer om de bestemmelser, der gælder for børn i skoler og daginstitutioner, når der optræder smitsomme sygdomme.
Vejledningen omfatter alt fra hepatitis, influenza og kighoste til børneorm, mellemørebetændelse og lus.
Læs Sundhedsstyrelsens vejledning om smitsomme sygdomme hos børn.
Børn har krav på sund og ernæringsmæssig korrekt kost hver dag. I børnehavealderen har de voksne stadig fuld indflydelse på dette. Vaner grundlægges tidligt i livet, så det er vigtigt, at forældre og personale tager ansvaret på sig.
Der er ingen kostpolitik, da vores erfaring er, at børnene har sunde ernæringsmæssige madpakker med sig hver dag. Vi har dog en sukkerpolitik.
Når børnene spiser, prioriterer vi, at der, hvis det er muligt, er en voksen ved hvert bord. Måltidet skal foregå i ro og med positiv stemning med fokus på almindelig bordskik og mulighed for samtale.
Vi mener, det er vigtigt, at børn lærer at mærke efter i forhold til sult, og der er derfor mulighed for at tage en mad i løbet af dagen. Dette skal dog foregå ved bordet i køkkenet, igen med regler for almindelig bordskik.
Morgenmad
Børnehaven tilbyder morgenmad dagligt fra kl. 06.30 til 08.30.
Vi tilbyder cornflakes eller havregryn til morgenmad. Om fredagen er der havrefræs. Der mælk eller vand til. De børn der kommer kl. 06.30, tilbydes en tvebakke med lidt smør, honning eller marmelade.
Et barn, der ikke har fået morgenmad, bliver hurtigere træt og uoplagt, end et barn der har spist havregryn, grovbrød, rugbrød m.m.
Hvis dit barn ikke har spist morgenmad, opfordrer vi derfor til, at du benytter dig af vores tilbud om morgenmad, så dit barn får en dejlig dag.
Sultne og trætte børn bliver:
- vrøvlede og grædende
- negative og modløse
- urealistiske og krævende
- motorisk rastløse og urolige.
Derfor opfordrer vi til, at børnene får en god nattesøvn og morgenmad hver dag.
Frokost kl. 11.00
Til frokost spiser børnene deres medbragte madpakker. Vi tilbyder vand eller mælk til maden.
Det er jer forældre, der bestemmer, hvad jeres barn må få med i madpakken. Barnet bestemmer rækkefølgen af, hvad der skal spises først fra madkassen. Vi skal selvfølgelig nok holde øje med, at barnet får noget at spise.
Vi anbefaler og opfordrer til, at I som forældre overvejer, hvad I sender med i madpakken. Personalet giver vejledning og gode idéer til indholdet i madpakken, hvis der er behov for dette.
Vi har sammen med vores forældrebestyrelse besluttet, at der ikke må medbringes drikkelse hjemmefra (f.eks. dunke med drikkelse, brikker med juice, smoothies, kakao og lignende). Det gælder også, når vi er på tur.
Eftermiddagsmad kl. 14.00
Eftermiddagsmaden kan være frugt, knækbrød, gulerødder eller lignende.
Hver stue har en frugteftermiddag en gang om ugen, hvor medarbejderne på stuen sammen med en mindre gruppe af børnene planlægger, hvad de skal spise den pågældende dag. Det kan være, at de bager brød, laver bålmad eller et frugtfad.
Når dit barn har fødselsdag, kan vi fejre det på forskellige måder.
Måske synes I, at det kunne være hyggeligt at invitere stuen hjem for at fejre barnet. Hvis I inviterer til fødselsdag i hjemmet, opfordrer vi til, at der bliver serveret sund mad. Selvfølgelig må der også gerne være kage og/eller slik, men i begrænsede mængder.
I kan også vælge, at vi fejrer dagen her i børnehaven. Det vil vi gerne. I skal blot selv medbringe kage, boller, frugt eller is den dag, som barnet kan dele ud.
Uanset hvor vi holder fødselsdagen, synger vi fødselsdagssang for barnet, og barnet får en lille gave fra børnehaven.
I bedes i god tid aftale en dato med stuen om fejring af barnets fødselsdag. Vi kommer gerne hjem til fødselsdag, men der hentes ikke en ekstra vikar i forbindelse med disse besøg. Vi går eller benytter bybus, da der er ikke økonomi til finansiering af anden transport.
Vi har tradition for at fejre børnehavens fødselsdag, som er den 26. maj. Fødselsdagen fejres på legepladsen med alle børn og voksne fra institutionen.